Inspelning nalkas

Tiden går fort när man har roligt! :) vi har den senaste tiden dykt ner djupare i musikens värld för att komma upp med en låt som vi ska spela in. Anton kom med många bra förslag men till sist så landade vi på en speciell låt. Och det känns grymt bra nu så här dagen innan vi ska åka upp till studion. Jag har varit nere i replokalen och övat några timmar för att få in den sista känslan för att vara så förberedd som möjligt innan vi ger oss av till Stand Straight’s lokaler. Önska oss lycka till!!

20140714-183645-67005575.jpg

Update

Nu var det en liten stund sen sist. Vi har gjort ytterligare en radio-intervju. Denna gången med P4 Värmland. I samband med intervjuerna har vi provspelat och fått väldigt positiva reaktioner på vår nya låt sealines. Det är en härlig känsla att bära med sig framåt! :)

I helgen som gick spelade vi på två privatfester. En studentfest och på Lasses föräldrars silverbröllop. Det är fantastiskt roligt och faktiskt en stor ära att få vara delaktig i firandet av två så stora saker som att ta studenten och att fira sin 25 åriga bröllopsdag.

Men nu laddar vi om från helgen som varit och gör oss redo för den som kommer!

Ni som jobbar: jobba lugnt. Ni som är lediga: chilla hårt! :)

Musikvideo!

I söndags så åkte vi och träffade Jose och Richard från 11 frames, och gjorde musikvideon till Sealines. Det var två riktigt trevliga killar från Gran Canaria som mötte upp oss i hamnen, men de lät inte tiden rinna iväg så vi satte igång direkt! Jag fick sätta igång och göra lite småshoots här och var och måste säga att det kändes väldigt bra. José guidade mig ibland och de var riktigt lätta att jobba med.

Till slut när solen började gå neråt horisonten så var det dags för helbandsbilderna. Det var mycket folk som åkte förbi och var nyfikna på vad vi egentligen höll på med och ibland fick vi till och med applåder från de som var där! Man tackar ;) Vi körde på i varenda tagning och jag måste säga att det kändes som att alla i bandet gjorde ett riktigt bra jobb!

Efter timmar av filmande och nötande så gömde sig solen tillslut. Filmningen var över, vi var trötta, men också väldigt nöjda. Ska nu bli riktigt kul att se resultatet om några veckor!

Ha en bra dag, och kolla gärna in grabbarna som filmade oss. Mycket trevligt folk! :)

11 Frames hemsida
11 Frames Facebook

IMG_8287

P4

Var hos Hasse Pettersson på Sveriges Radio idag och hade en intervju med honom. Var kul att visa upp det nya materialet lite också.. Hasse gillade det i alla fall, och det är ju väldigt trevligt! :) Ska bli spännande att spela in musikvideo på den låten på söndag. Kommer nog en uppdatering om det också..

10298778_10152821935173056_3921922454630360686_n

Värnamo

Sköna gröna Värnamo.. Tillbaka igen. När jag var liten och var iväg på läger och klassresor brukade jag alltid få en smått ångestladdad känsla när man skulle åka hem. Man hade ju alltid så roligt och där när det var som mest roligt, ja då var det dags att åka. Det var länge sedan jag kände den känslan men när vi lämnade England i helgen så kom den. Starkare än aldrig förr. Vi hade ju precis kommit igång liksom! Jag skulle kunna stanna kvar i flera månader och åka runt och spela. Så fantastiskt roligt var det, men allt har sin tid så det får vi lämna till framtiden. :)

Nu när man väl är hemma så är det faktiskt väldigt skönt och när man blickar framåt har vi mycket att se fram emot. Redan på torsdag (den 22e) ska vi upp och besöka Hasse Pettersson på P4 Jönköping. Där ska vi berätta lite mer om England och vad som händer framåt. Kan dessutom komma en och annan överraskning så missa inte!
Kl 11.30 på torsdag ska ni alltså “tune:a” in P4 jkpg.

Sedan på söndag ska vi spela in en musikvideo. Kommer bli riktigt fett. Men, mer om det senare. :)

Ciao

Lämnar England

Nu sitter vi på M6 på väg emot London och flygplatsen för att åka tillbaka till Sverige. Måste säga att det känns lite vemodigt att åka tillbaka när man precis börjar komma in i den positiva Engelska kulturen.

London var ju, som stad, härligt i sig och Dublin Castle var ju minst sagt en bra scen att spela på. Men London var ändå kanske ingen ny upplevelse på samma vis som Liverpool, speciellt som musiker kan jag tänka mig. I Liverpool möts man av gatumusikanter i varje hörn. På merparten av pubarna står det att livemusik erbjuds och när man berättar för någon att man är ett svenskt band så möts man alltid av en glad, positiv anda och intresse för det man håller på med.

På the Cavern märker man bara på folket som är i lokalerna att det är ett historiskt och välkänt ställe. Det är inbitna stamgäster blandat med turister som hela tiden går in och ut från de båda spelställena.

Det som kommer finnas kvar länge i minnesbanken var ju responsen man fick från de som var och kollade på oss. Många, många positiva ord. En kvinna med Kazakiskt ursprung, som nu bor i Berlin, berättade att hon ofta åker till sådana här platser för att lyssna på band, på grund av hennes genuina musikintresse. Det är få band som av de mångfaldiga hon har sett som tillsammans faktiskt har äktheten, passionen och bra musik, men vi var absolut en av dem, sa hon. David Bash, som håller i hela festivalen sa att vi var rakt igenom proffsiga och att världen behöver fler band som oss.

Som ni kanske förstår så har denna resa blivit en riktig moralhöjare och det har varit en otroligt lärorik och rolig upplevelse. Man bara längtar till fortsättningen nu..

Cavern

Två spelningar på The Cavern

Anländer till Liverpool för första gången. En okänd stad men känner oss direkt hemma bland gator fyllda med musikhistoria. Vi hör livemusik var vi än går och när vi kommer till den kända gatan Matthew street där The Cavern har sitt säte blir vi stillastående och våra blickar går fram och tillbaka längs med väggarna.

Första kvällen vi spelar är på The Cavern Pub, en lite mindre krog med en liten scen. Vi trodde kanske inte vi skulle få ut vårt sound eller framträdande till en början, men spelningen gick väldigt bra!! Vi fick mycket positiv respons från publiken och vi kände oss hemma på scenen!

Idag spelade vi på The Cavern Club. Definitivt en plats att besöka även om man inte spelar. Det är en blandning av ett The Beatles museum och en musikklubb. Det finns två schyssta scener och en härlig atmosfär! :) Vi gjorde vår spelning på ‘Back stage’ (den större scenen) och det var en fantastisk spelning då publiken var med till 100% och vi verkligen stortrivdes på scenen!

Nu ska vi tillbaka in till stan efter att ha vilat lite på hotellet. Imorgon åker vi tillbaka till Sverige och det känns lite vemodigt eftersom vi gärna hade stannat ett tag till i denna fantastiska musikstad! :)

The Dublin Castle

Första dagen var kantrad av däckbyte och slingra sig igenom Londons smala gator med en spegelvänd bil. Till slut så kom vi fram till spelstället Dublin Castle. Vi går igenom en liten dörr vid den röda fasaden och när man kommer in så möts man av trevlig personal och ett rum fyllt med musikhistoria.

Soundchecken går smidigt och det känns skönt inför giget några timmar senare. Före oss spelar ett rockband som hade bra musikaliska inslag. Stämningen var god i lokalen och efter de rivit av sina låtar så var det vår tur. Det var en svettig och intensiv spelning och det var svårt att se publiken med allt ljus som riktades mot ansiktet, men allt gick bra och det var riktigt kul att spela! Folket som var där klappade energiskt efter alla låtar och vi fick riktigt mycket positiv respons efter spelningen, vilket var väldigt roligt :)

Summan av det hela blev en mycket trevlig upplevelse! Att få spela på en klubb med så mycket historia från stora band är häftigt. Nu så är vi på väg till Liverpool för en minst lika bra upplevelse!

20140514-153030.jpg

Natten innan England

Ibland kan man verkligen inte sova när man har höga förväntningar på morgondagen. Att få åka över till England och spela för första gången är ju något alldeles extra.
Alltid lika skönt att ha genomfört ett riktigt bra rep innan man dra.
Hur spännande det än kommer bli vill jag faktiskt sova nu!:)

England, Eriks längtan

Som ni kanske har hört så åker vi över till England för att spela i London och Liverpool. Jag har alltid drömt om att få åka över till England och att få framträda med sin musik. Då har jag kanske drömt om Wembley. :) ..men i alla fall… På tisdag kliver vi för första gången upp på den Engelska scenen! Ett litet steg för